dinsdag 25 mei 2010

waar ben ik op het moment mee bezig.

Zomaar eens een algemene update over mijn bezigheden.

Ten eerste pas ik op het moment op op 5 kinderen verdeelt over 5 dagen. Alleen op de dinsdag heb ik alleen maar oppaskids na schooltijd. Op de andere dagen heb ik over het algemeen 1 of meerdere kinderen tijdens de schooltijden. Op die dagen probeer ik altijd een stuk te wandelen met de kids als dat uit komt met de slaapuren van het jongste oppaskind.

Natuurlijk steek ik tijd in mijn eigen kids. Na avondeten is het tijd om samen met de kids huiswerk te maken. En natuurlijk regelmatig leuke dingen doen. Ook zijn we de kinderen aan het laten testen bij een psycholoog. Dit is in Utrecht dus ben ik zeer regelmatig met 1 van de 2 op stap naar Utrecht wat we vaak afsluiten met een bezoekje aan de Ikea.

Op de dinsdagmiddag oefen ik met kinderen uit groep 8 de musical ter afsluiting van hun basisschoolleven. Eric zit in deze klas en ik heb altijd geroepen dat als mijn kids in groep 8 zouden zitten ik dat zou gaan helpen. Ik vind dat zo leuk. Vanmiddag is het de eerste keer oefenen. Ik heb er echt zin in.

Daarnaast op creatief gebied ben ik met van alles en nog wat bezig. Heb net voor Katy haar verjaardag 2 quilts afgemaakt. Later van de week hier nog een speciaal blog over. Nu ben ik bezig met een quilt voor Eric, Love is...BOM (hier ws. volgende week of einde van de week een update over. Ik doe mee met een zomerswap waar ik van de week nu echt aan wil beginnen. Dit houd in dat ik voor iemand wat maak en dat zij dan iets voor mij maakt. Ik vind het heel leuk om mee te doen aan swaps maar vind het wel altijd heel moeilijk. Ook ben ik aan een nieuwe sticheryquilt begonnen (dit word een project waar ik wat langer over wil doen). Deze quilt heel Life is Beautiful. Hier heb ik inmiddels 4 blokken voor getekent. Af en toe zal ik ook weer op mijn blog hier de vorderingen van tonen. En natuurlijk ben ik nog steeds met mijn lang lopende project de Nearly Insane bezig. Inmiddels zijn hier al 40 blokken van klaar. Ik blijf al een hele tijd bij 1 blokje hangen. Dat is blokje nummer 18. Dit blokje heeft de meeste stukjes in deze quilt en kost heel veel tijd. Afgelopen vrijdag heb ik daarom maar eens een ander blokje gemaakt. Ik wil nu elke komende week een strookje voor blokje 18 maken. Zo zou de voor de zomervakantie af kunnen zijn. Dit even op creatief gebied.

Verder ben ik druk bezig om de strijd tegen de gevreesde kilo's te winnen. Ik ben in de periode van mijn burn-out heel erg aangekomen. En nu sinds 6 weken heb ik de moed opgepakt om hier resoluut stappen in te ondernemen. Dat houd in dat ik van 5,5 kg al gewonnen heb :-) Op naar de volgende 4,5. Ik wil het per stappen van 5 kg aanpakken omdat het anders niet overzichtelijk is voor mij en het zoveel ineens is in 1 keer en dus demotiverend.

Iets anders waar ik mee bezig ben is het day zero project. Dat houd in dat je 101 doelen probeert te halen in 1001 dagen. Ik ben nog met mijn lijst van 101 dingen bezig. Later op mijn blog hier meer over.

Dus het gaat inmiddels een stuk beter met mijn en ik blijf lekker bezig.

Er zijn nog heel wat blogjes van mij die jullie te goed hebben:
- Katy haar verjaardag en alles daar om heen
- Quilt voor mijn neefje Yoram die op 14 maart geboren is.
- Quilt van zoontje van vriendin die ik samen met 3 vriendinnen gemaakt heb.
- Updates van projecten waar ik mee bezig ben.
Hopelijk kom ik hier van de week aan toe.

Groetjes Joosje.

2 opmerkingen:

 1. je bent ook een bezige crea bea he, super mooi wat je maakt.
  Overigens vind ik je blog ook geweldig, ik ga er ook eens op studeren voor mn mozaiek
  liefs en dikke knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. is tie dan www.ceejaysmozaiek.blogspot.com
  het is nog niet helemaal zoals ik het in mn hoofd heb maar het is toch al wat
  ik bel je nog wel voor wat tips.
  dikke knuf

  BeantwoordenVerwijderen