woensdag 17 februari 2010

Laatste dag NY, terugreis EN weer thuis.

En toen was het al weer onze laatste dag in NY. We werden rond 7 uur wakker gebeld door onze schatjes. Dit hadden we afgesproken. Dus even met hun gekletst om de dag rustig te beginnen. Eerst nog lekker op bed gelezen en tv gekeken. Daarna allebei gedoucht en toen ontbeten. Om daarna nog lekker te lezen, tv kijken en computeren. Dit was een bewuste keuze omdat het een lange dag zou worden omdat we 's nachts zouden vliegen en dus een dag zouden overslaan in verband met het tijdverschil.

Rond half 11 zijn we nog aan de wandel gegaan. Ik wilde nog heel graag bij Rockefeller Center kijken. We hadden met een rondrit al gezien dat daar het overbekende ijsbaantje lag (bekent uit heel veel films) en ik wilde dat wel eens in het echt bekijken. Is zo grappig in de films lijkt dit baantje best groot. Niets is minder waar. Misschien komt omdat wij Nederlanders grote ijsbanen gewent zijn. Het was dus een schattig klein ijsbaantje. Dicht bij het rockefeller center hebben we een mooi souveniertje voor mijn mams gekocht. Die heeft de dagen dat wij weg waren met heel veel liefde voor onze kinders gezorgd en daar zijn we enorm dankbaar voor. MAAR wat is het moeilijk omdat een passend cadeautje te vinden. Uitendelijk een ketting gekocht met een mooi hartje eraan. Hierna nog even gekeken om naar boven te gaan op het rockefeller center maar dat vonden we te duur. Aangezien we ons ook met een taxi naar het vliegveld wilde laten vervoeren (daar over later meer).
Daarna hebben we nog wat rondgelopen rond times square EN nog voor onszelf NY-truien gekocht. We hebben bij veel verschillende winkels gekeken en uiteindelijk hebben we nu bij 1 van de goedkopere onze slag kunnen slaan. Daarna nog foto's gemaakt en laten maken op times square. Ook nog even bij de Hello Kitty store naar binnen geweest. OH wat is dat duur zeg. We hebben daar trouwens ook nog enorm gelachen. We stonden op het punt weer naar buiten te gaan toen er een moeder binnen kwam met een peuter en een kleuter. Enig zins gestresst en bellend. Aan de telefoon vertelde ze dat ze op weg was naar de Disneystore maar dat die gesloten was. MAAAAAAAAR gelukkig had ze nu de Hello Kitty store gevonden. Met het uitdoen van haar telefoon zegt ze tegen haar peuter dat ze uit mag zoeken wat ze wil. EN wat kiest de peuter een koffer(tje) van 260 dollar. Moeder zei heel diplomatiek dat ze nog wel even verder wilde kijken omdat het wat duur was. Maar de peuter was erg standvastig. Ik ben erg benieuwd waarmee de peuter uiteindelijk naar huis gegaan is.

We hebben nog wat gegeten en zijn toen op ons gemak naar het hotel gegaan om daar in de lobby nog even te lezen en relaxen tot de taxi kwam. Die hadden we om 2 uur besteld omdat we 3 uur voor vertrek moesten inchecken. Kindjes nog even gebeld. Om tien over half 2 werden we al opgehaald. Dus we waren al verbaast dat de taxi er heel vroeg was. Dus we gingen naar buiten in verwachting dat er een yellow cap voor de deur zo staan. MAAR nee hoor. We werden met een LIMOUSINE naar JFK aiport gebracht. Nou dat is toch geweldig. Het was enorm genieten om eens in zo'n bak te zitten. We waren al om kwart voor 3 op het vliegveld. En een groter verschil met de heenweg kon er niet zijn. We hebben niet hoeven wachten met inchecken. Werden direct geholpen. Konden direct onze bagage kwijt. Hebben toen nog heel even winkels gekeken en zijn toen de gate gegaan. Even paspoort laten zien. Securitycheck ( moest helaas mijn lady liberty waterflesje achterlaten) en we konden vanaf kwart over 3 wachten tot we om half 7 zouden gaan vliegen. Dus weer gelezen en wat gegeten en gedronken om rond kwart voor 6 te gaan boarden.. Hadden alleen nog niet de juiste boardingtickets omdat we zo vroeg ingecheckt hadden maar dat was ook snel geregeld. In het vliegtuig hadden we met z'n tweetjes een rij met 3 stoelen omdat het vliegtuig niet helemaal vol zat. Was wel heel lekker om iets meer ruimte te hebben. Daar lekker wat gegeten om daarna wat te dommelen, film te kijken en te lezen :-). Om kwart over 8 nederlandse tijd (is kwart over 2 's nachts NY-tijd) waren we weer op Nederlandse bodem. Met een taxi naar Gait zijn werk omdat daar zijn auto stond. In Utrecht nog een stop om daar een cadeautje voor Katy te kopen (LPS is veel duurder in NY) en toen waren we om half 11 thuis. Mams wilde net koffie gaan drinken dus samen lekker een bakkie gedaan. EN TOEN wachten tot de kindjes thuis kwamen uit school. Wat duurt dat lang zeg. Katy al wel langs zien lopen maar die keek niet eens om, wist ook niet dat we al thuis waren. Tussen de middag souveniers gegeven. Toen de kinderen weer naar school waren is Gait gaan slapen want die moest 's avonds al weer weg naar koor. Ik ben toen even bij Marielle langs geweest om mijn souveniertjes voor haar te brengen en lekker bijkletsen want wat gebeurt er veel in een paar dagen weg. Ik wilde wakker blijven tot dat Eric om kwart voor 9 naar bed zou gaan maar om half 8 lag ik op de bank te slapen en heeft mijn grote zoon me naar bed gestuurd met de mededeling dat hij zich wel redde. Ik ben volgens mij in een soort coma geraakt want ik heb niet gemerkt dat Katy bij mij in bed gekropen is en dat Gait naar bed kwam.

Nu een dag later lijkt het al weer zeer onwerkelijk dat we zover weggeweest zijn. Op 1 ding na dat ik echt nog zo moe ben en vanochtend al weer een tijdje op de bank heb liggen slapen. Vanavond er nogmaals vroeg in. En dan morgen weer gewoon oppassen en andere afspraken.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn verslag van NY. Iedereen die ons zakgeld gegeven hebben voor deze trip erg bedankt. Liefs Josien/Joosje.

3 opmerkingen:

  1. Leuk verslag, maar waar is nu de foto van jullie samen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben!!!Elke dag dacht ik aan jullie wat jullie zouden doen.

    Gretjes Christien

    BeantwoordenVerwijderen