zaterdag 13 februari 2010

Shoppen in NY

Zo terwijl ik Sven Kramer nu zie schaatsen op onze mooie flatscreen tv een update over onze shoppingtour door NY. Aan de ene kant is NY erg groot aan de andere kant kun je redelijk alles lopen. Eerlijk gezegd zijn we allebei wel heel erg moe van al het lopen, indrukken en toch ook wel een beetje nog de jetlag. Het is nu ongeveer 17.00 uur terwijl het in Nederland dus nu 23 uur is.

Waar zijn we allemaal geweest? We wilden beginnen bij de GAP-store MAAR die was dus gewoon nog niet open. Alles gaat pas om 10 uur open. Dus zijn we op de Hop on Hop off bus gestapt. Hier hebben we gisteren a 3 day ticket voor gekocht en daar kun je opbeperkt gebruik van maken. Eigenlijk een soort sight-seeying bus. Tot nu toe zijn we allen nog maar downtown geweest. Morgen gaan we Uptown en misschien vanavond nog even naar Central park. Maar ik denk dat het morgen word.

Goed we zijn op 23 street eruit gegaan om terug te lopen naar de 25th street naar een mega fantastische quiltwinkel: the City Quilter.Wat een geweldige winkel. We hebben daar ook belachelijk veel geld uitgegeven. Maar zulk enorm leuke dingen gekocht. Eigenlijk teveel om op te noemen. Maar ja als de FQ's maar 2,75 dollar zijn dan is het zo moeilijk om te stoppen. Of steam-a-seam waar je in Nederland rond de 8 euro voor betaald en hier maar 5,75 dollar voor betaald. En nog andere dingen die hier gewoon goedkoper zijn dan in ons landje. Gait heeft een heel leuk patroon van NY-city gekocht en ook nog wat FQ's. Heerlijk dat we deze hobby samen delen zodat mijn lieve dh snapt als je zoveel geld uitgeeft aan een hobby.
Na ongeveer een uur daar rondgelopen te hebben en onze inkopen betaald hadden zijn we weer teruggelopen naar de 25th street omdaar weer bij Starbucks (zelfde als gisteren) een lekkere kop koffie te nuttigen met een overheerlijke cupcake.Dit keer voor mijn een double chocolate en voor Gait een red velvet. Samen even bekeken wat de volgende stap in ons winkelplan was en toen over broadway richting de GAP-store gegaan op de 34th street. Tussen door nog wat kleine winkeltjes aangedaan om nog wat souveniertjes te kopen voor onze schatjes. Bij GAP-store hebben we ons niet ingehouden en hebben geweldige kleren gekocht voor onze schatjes. Voor allebei een broek, een shirt en een vest. Daarna naar de volwassen afdeling waar ik op zacht aandringen van mijn lieve schat toch ook wat voor mezelf gekocht heb. Een heerlijke zachte pyjama (huispak) met een heel mooi hemdje eronder. Ben ik voor mijn quiltweekend in maart ook direct klaar mbt nachtkleding. Als Gait niet zacht aangedrongen had had ik het vast weer niet gedaan omdat we al best veel geld hadden uitgegeven.Daarna zijn we voor mij naar luilekkerland geweest. Melle als ik je erg mistte was het nu wel. MOOD is echt ongelovelijk. Ik wou dat we dat samen konden delen. Wat veel stof, bandjes, kantjes, knopen en alles mbt naaien en ontwerpen van kleding. Drie enorme verdiepingen, de lapjesmarkt in Utrecht is er echt niets bij.Daar 1 stofje gekocht, 2 x 6 yard lint en 2 enorm gave knopen. Hierna zijn we doorgelopen naar waar Project catwalk opgenomen word. SUPER om daar te staan en raar het ligt echt heel dicht bij elkaar terwijl je bij het programma echt het gevoel hebt dat alles heel ver uit elkaar ligt. Bryant Park is ook al dichtbij. Zijn we vandaag ook in het begin van de dag nog langs gelopen.
Hierna nog naar een mega mega grote Toys 'r' us geweest. Omdat we toen al heel erg moe waren zijn we daar even geweest en hebben daar nog meer cadeautjes gekocht voor de kids. Deze winkel is echt luilekkerland voor kids. Met een reuzerad en allerlei grote attracties. Maar omdat wij zonder kids waren waren we snel weg omdat we hard aan onze lunch toe waren en aan een tijdje uitrusten om vanavond nog lekker wat te gaan eten en morgen nog uptown te aan.

En hier nog een overzichtsfoto van de hele buit van vandaag:


EN nu mijn blogje klaar is weten we inmiddels dat wij Nederlanders onze eerste gouden medaille binnen hebben.SVEN HEEFT GOUD. Het is zo leuk om te zien op tv hoeveel respect de Nederlandse schaatsers hier in Amerika opgebouwd hebben. Dit is erg leuk om hier te kijken.

1 opmerking:

  1. WAUW ik ben echt wel jalours nu, misschien moeten we samen maar gaan sparen om over een paar jaar samen naar MOOD te gaan.
    Wat heb je veel foto's gemaakt!
    Echt super meid, geniet vandaag maar weer lekker!

    BeantwoordenVerwijderen