woensdag 17 februari 2010

Laatste dag NY, terugreis EN weer thuis.

En toen was het al weer onze laatste dag in NY. We werden rond 7 uur wakker gebeld door onze schatjes. Dit hadden we afgesproken. Dus even met hun gekletst om de dag rustig te beginnen. Eerst nog lekker op bed gelezen en tv gekeken. Daarna allebei gedoucht en toen ontbeten. Om daarna nog lekker te lezen, tv kijken en computeren. Dit was een bewuste keuze omdat het een lange dag zou worden omdat we 's nachts zouden vliegen en dus een dag zouden overslaan in verband met het tijdverschil.

Rond half 11 zijn we nog aan de wandel gegaan. Ik wilde nog heel graag bij Rockefeller Center kijken. We hadden met een rondrit al gezien dat daar het overbekende ijsbaantje lag (bekent uit heel veel films) en ik wilde dat wel eens in het echt bekijken. Is zo grappig in de films lijkt dit baantje best groot. Niets is minder waar. Misschien komt omdat wij Nederlanders grote ijsbanen gewent zijn. Het was dus een schattig klein ijsbaantje. Dicht bij het rockefeller center hebben we een mooi souveniertje voor mijn mams gekocht. Die heeft de dagen dat wij weg waren met heel veel liefde voor onze kinders gezorgd en daar zijn we enorm dankbaar voor. MAAR wat is het moeilijk omdat een passend cadeautje te vinden. Uitendelijk een ketting gekocht met een mooi hartje eraan. Hierna nog even gekeken om naar boven te gaan op het rockefeller center maar dat vonden we te duur. Aangezien we ons ook met een taxi naar het vliegveld wilde laten vervoeren (daar over later meer).
Daarna hebben we nog wat rondgelopen rond times square EN nog voor onszelf NY-truien gekocht. We hebben bij veel verschillende winkels gekeken en uiteindelijk hebben we nu bij 1 van de goedkopere onze slag kunnen slaan. Daarna nog foto's gemaakt en laten maken op times square. Ook nog even bij de Hello Kitty store naar binnen geweest. OH wat is dat duur zeg. We hebben daar trouwens ook nog enorm gelachen. We stonden op het punt weer naar buiten te gaan toen er een moeder binnen kwam met een peuter en een kleuter. Enig zins gestresst en bellend. Aan de telefoon vertelde ze dat ze op weg was naar de Disneystore maar dat die gesloten was. MAAAAAAAAR gelukkig had ze nu de Hello Kitty store gevonden. Met het uitdoen van haar telefoon zegt ze tegen haar peuter dat ze uit mag zoeken wat ze wil. EN wat kiest de peuter een koffer(tje) van 260 dollar. Moeder zei heel diplomatiek dat ze nog wel even verder wilde kijken omdat het wat duur was. Maar de peuter was erg standvastig. Ik ben erg benieuwd waarmee de peuter uiteindelijk naar huis gegaan is.

We hebben nog wat gegeten en zijn toen op ons gemak naar het hotel gegaan om daar in de lobby nog even te lezen en relaxen tot de taxi kwam. Die hadden we om 2 uur besteld omdat we 3 uur voor vertrek moesten inchecken. Kindjes nog even gebeld. Om tien over half 2 werden we al opgehaald. Dus we waren al verbaast dat de taxi er heel vroeg was. Dus we gingen naar buiten in verwachting dat er een yellow cap voor de deur zo staan. MAAR nee hoor. We werden met een LIMOUSINE naar JFK aiport gebracht. Nou dat is toch geweldig. Het was enorm genieten om eens in zo'n bak te zitten. We waren al om kwart voor 3 op het vliegveld. En een groter verschil met de heenweg kon er niet zijn. We hebben niet hoeven wachten met inchecken. Werden direct geholpen. Konden direct onze bagage kwijt. Hebben toen nog heel even winkels gekeken en zijn toen de gate gegaan. Even paspoort laten zien. Securitycheck ( moest helaas mijn lady liberty waterflesje achterlaten) en we konden vanaf kwart over 3 wachten tot we om half 7 zouden gaan vliegen. Dus weer gelezen en wat gegeten en gedronken om rond kwart voor 6 te gaan boarden.. Hadden alleen nog niet de juiste boardingtickets omdat we zo vroeg ingecheckt hadden maar dat was ook snel geregeld. In het vliegtuig hadden we met z'n tweetjes een rij met 3 stoelen omdat het vliegtuig niet helemaal vol zat. Was wel heel lekker om iets meer ruimte te hebben. Daar lekker wat gegeten om daarna wat te dommelen, film te kijken en te lezen :-). Om kwart over 8 nederlandse tijd (is kwart over 2 's nachts NY-tijd) waren we weer op Nederlandse bodem. Met een taxi naar Gait zijn werk omdat daar zijn auto stond. In Utrecht nog een stop om daar een cadeautje voor Katy te kopen (LPS is veel duurder in NY) en toen waren we om half 11 thuis. Mams wilde net koffie gaan drinken dus samen lekker een bakkie gedaan. EN TOEN wachten tot de kindjes thuis kwamen uit school. Wat duurt dat lang zeg. Katy al wel langs zien lopen maar die keek niet eens om, wist ook niet dat we al thuis waren. Tussen de middag souveniers gegeven. Toen de kinderen weer naar school waren is Gait gaan slapen want die moest 's avonds al weer weg naar koor. Ik ben toen even bij Marielle langs geweest om mijn souveniertjes voor haar te brengen en lekker bijkletsen want wat gebeurt er veel in een paar dagen weg. Ik wilde wakker blijven tot dat Eric om kwart voor 9 naar bed zou gaan maar om half 8 lag ik op de bank te slapen en heeft mijn grote zoon me naar bed gestuurd met de mededeling dat hij zich wel redde. Ik ben volgens mij in een soort coma geraakt want ik heb niet gemerkt dat Katy bij mij in bed gekropen is en dat Gait naar bed kwam.

Nu een dag later lijkt het al weer zeer onwerkelijk dat we zover weggeweest zijn. Op 1 ding na dat ik echt nog zo moe ben en vanochtend al weer een tijdje op de bank heb liggen slapen. Vanavond er nogmaals vroeg in. En dan morgen weer gewoon oppassen en andere afspraken.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn verslag van NY. Iedereen die ons zakgeld gegeven hebben voor deze trip erg bedankt. Liefs Josien/Joosje.

zondag 14 februari 2010

dag 3 valentinesday


Vandaag dus valetijnsdag. En hier in Amerika kun je daar echt niet om heen. Overal waar je komt word je Happy Valenstineday toegewenst. Hier is het vooral een dag dat je je geliefde in het zonnetje zet. Wij zien het meer als aandacht besteden aan je geliefden. Ik mis daarom mijn kindjes vandaag enorm. Neem erbij dat ik vanochtend opstond met een enorm zere knie. 2 dagen lopen werd niet in dank afgenomen. Dus hebben we besloten om vandaag maar eens lekker te gaan bussen. Dat wil zeggen dat we 5 a 10 minuutjes moeten lopen om op te stappen op de hop on hop off bus. En dat is nog wel te doen met mijn zere knie. We hebben besloten om eerst maar de uptownloop te nemen omdat we daar nog helemaal niet geweest waren. Ons hotel zit op de 46th street en nummers daarboven hadden we nog nauwelijks gezien. Uptown is het rijkere deel van NY. Central Park ligt hier. Menig beroemdheid heeft hier een loft. Erg leuk om hier doorheen te rijden maar we hoefden niet perse uit te stappen. Deze loop duurde ongeveer 2 uur.

Rond 12 uur zijn we even terug geweest in ons hotel om daarna een paar huizen verder weer bij Monster Sushi te gaan eten. Een lekkere misosoep en natuurlijk heerlijk sushi. Toen we net aan het eten waren belde ons schatjes. Wat heerlijk toch om ze even te horen. Dat doet dit moederhart goed. Samen besloten om vanmiddag de downtownloop 1 keer helemaal te doen. Deze hadden we namelijk 1 keer gedeeltelijk gedaan per express naar batterypark naar het vrijheidsbeeld en 1 keer gedeeltelijk tot 23th street om daarna te gaan shoppen. Dus een groot deel hadden we nog niet gezien. Leuk om alles toch nog te zien. Jammer dat mijn knie niet echt wil zodat we niet echt stukken konden lopen. Maar zo nog wel heel veel gezien van NY en niet het gevoel hebbend dat de dag weggegooid is. Bij uitstappen nog even een lekkere kop koffie bij Starbucks gehaald met een cinnamon roll. JAMMIE. Deze lekker op onze hotelkamer genuttigd. Toen via MSN het damesschaatsen gevolgd en ondertussen andere olympische sporten. Het vrouwen schaatsen werd hier namelijk niet uitgezonden.

Zo gaan we nog ergens eten. Ws. weer op tijd naar bed en dan morgen nog een halve dag om ons te vermaken om daarna naar JFK airport te gaan om richting huis te vertrekken.



Groetjes ONS.

zaterdag 13 februari 2010

Shoppen in NY

Zo terwijl ik Sven Kramer nu zie schaatsen op onze mooie flatscreen tv een update over onze shoppingtour door NY. Aan de ene kant is NY erg groot aan de andere kant kun je redelijk alles lopen. Eerlijk gezegd zijn we allebei wel heel erg moe van al het lopen, indrukken en toch ook wel een beetje nog de jetlag. Het is nu ongeveer 17.00 uur terwijl het in Nederland dus nu 23 uur is.

Waar zijn we allemaal geweest? We wilden beginnen bij de GAP-store MAAR die was dus gewoon nog niet open. Alles gaat pas om 10 uur open. Dus zijn we op de Hop on Hop off bus gestapt. Hier hebben we gisteren a 3 day ticket voor gekocht en daar kun je opbeperkt gebruik van maken. Eigenlijk een soort sight-seeying bus. Tot nu toe zijn we allen nog maar downtown geweest. Morgen gaan we Uptown en misschien vanavond nog even naar Central park. Maar ik denk dat het morgen word.

Goed we zijn op 23 street eruit gegaan om terug te lopen naar de 25th street naar een mega fantastische quiltwinkel: the City Quilter.Wat een geweldige winkel. We hebben daar ook belachelijk veel geld uitgegeven. Maar zulk enorm leuke dingen gekocht. Eigenlijk teveel om op te noemen. Maar ja als de FQ's maar 2,75 dollar zijn dan is het zo moeilijk om te stoppen. Of steam-a-seam waar je in Nederland rond de 8 euro voor betaald en hier maar 5,75 dollar voor betaald. En nog andere dingen die hier gewoon goedkoper zijn dan in ons landje. Gait heeft een heel leuk patroon van NY-city gekocht en ook nog wat FQ's. Heerlijk dat we deze hobby samen delen zodat mijn lieve dh snapt als je zoveel geld uitgeeft aan een hobby.
Na ongeveer een uur daar rondgelopen te hebben en onze inkopen betaald hadden zijn we weer teruggelopen naar de 25th street omdaar weer bij Starbucks (zelfde als gisteren) een lekkere kop koffie te nuttigen met een overheerlijke cupcake.Dit keer voor mijn een double chocolate en voor Gait een red velvet. Samen even bekeken wat de volgende stap in ons winkelplan was en toen over broadway richting de GAP-store gegaan op de 34th street. Tussen door nog wat kleine winkeltjes aangedaan om nog wat souveniertjes te kopen voor onze schatjes. Bij GAP-store hebben we ons niet ingehouden en hebben geweldige kleren gekocht voor onze schatjes. Voor allebei een broek, een shirt en een vest. Daarna naar de volwassen afdeling waar ik op zacht aandringen van mijn lieve schat toch ook wat voor mezelf gekocht heb. Een heerlijke zachte pyjama (huispak) met een heel mooi hemdje eronder. Ben ik voor mijn quiltweekend in maart ook direct klaar mbt nachtkleding. Als Gait niet zacht aangedrongen had had ik het vast weer niet gedaan omdat we al best veel geld hadden uitgegeven.Daarna zijn we voor mij naar luilekkerland geweest. Melle als ik je erg mistte was het nu wel. MOOD is echt ongelovelijk. Ik wou dat we dat samen konden delen. Wat veel stof, bandjes, kantjes, knopen en alles mbt naaien en ontwerpen van kleding. Drie enorme verdiepingen, de lapjesmarkt in Utrecht is er echt niets bij.Daar 1 stofje gekocht, 2 x 6 yard lint en 2 enorm gave knopen. Hierna zijn we doorgelopen naar waar Project catwalk opgenomen word. SUPER om daar te staan en raar het ligt echt heel dicht bij elkaar terwijl je bij het programma echt het gevoel hebt dat alles heel ver uit elkaar ligt. Bryant Park is ook al dichtbij. Zijn we vandaag ook in het begin van de dag nog langs gelopen.
Hierna nog naar een mega mega grote Toys 'r' us geweest. Omdat we toen al heel erg moe waren zijn we daar even geweest en hebben daar nog meer cadeautjes gekocht voor de kids. Deze winkel is echt luilekkerland voor kids. Met een reuzerad en allerlei grote attracties. Maar omdat wij zonder kids waren waren we snel weg omdat we hard aan onze lunch toe waren en aan een tijdje uitrusten om vanavond nog lekker wat te gaan eten en morgen nog uptown te aan.









En hier nog een overzichtsfoto van de hele buit van vandaag:


EN nu mijn blogje klaar is weten we inmiddels dat wij Nederlanders onze eerste gouden medaille binnen hebben.SVEN HEEFT GOUD. Het is zo leuk om te zien op tv hoeveel respect de Nederlandse schaatsers hier in Amerika opgebouwd hebben. Dit is erg leuk om hier te kijken.

dag 2

Vandaag iets later opgestaan. EN nu gaan we zo SHOPPEN. Gisteren zijn we al bij GAP wezen kijken en daar gaan we vandaag eens leuk kleding voor de kids kopen en misschien ook nog wel wat voor onszelf. Verder natuurlijk ook naar een quiltshop.

vrijdag 12 februari 2010

Dag 1 wat hebben we gezien

Wat is het toch indrukwekkend om hier te zijn. Gisteren kwamen we uit de metro en stonden opeens tussen heel veel wolkenkrabbers. Echt bijzonder. echt zoals ik het me voorgesteld heb. Vandaag hebben we er dus ook heel veel gezien bij ons wandeling over broadway. Deze loopt helemaal van downtown NY tot up town we hebben het tot times square gelopen. We zijn vanochtend per bus vertrokken vanaf times square vertrokken naar het vrijheidsbeeld of ook Miss Liberty genoemd. Of eigenlijk zijn we richting Batterypark gegaan om daar per ferry naar het eilandje te gaan waar de dame staat. Super om zo vlak bij zoiets te zijn. Hier een foto van mij bij het beeld (ja ik sta op de foto, wel een beetje gek maar volgens mij niet gekker dan dat jullie van mij gewent zijn ;-) )

Ook de bekende skyline heeft indruk gemaakt. Maar vooral de
skyline met het een stukje van het welbekende ground zero. Het WTC zijn op het moment heel hard weer opnieuw aan het opbouwen en ik moet eerlijk zeggen dat dit plekje NY bij mij een diepe indruk achter gelaten heeft. Als je ziet hoe klein het stukje is waar zoveel ellende is geweest. Dat is echt raar. Het rode gedeelte op de skyline is dus het gedeelte wat ze aan weer opnieuw aan het opbouwen zijn.

Daarna weer doorgelopen nog wat winkels bekeken en binnen geweest. En al gezien naar welke winkel(s) we morgen echt terug willen.
Hier is er 1 van op Times Square.

En toen zagen we aan het eind van onze wandeling opeens de tent van Fashions Week. DUS daar wilde ik toch ook even gaan kijken. Erg grappig dat iets waar zoveel ophef over gemaakt word eigenlijk alleen maar een ongelofelijke grote tent is. Die in een parkje gepropt is. Maar toch erg leuk om dit gezien te hebben.

Nu zijn we even terug in ons hotel om bij te komen van onze enorme wandeltocht. Dit is niet echt super met een zere knie, maar het is zo leuk. We gaan zo heerlijk nog wat eten. Vandaag een ongezonde dag. Vanochtend donut bij het ontbijt. Lunch bij Burger King en tussendoor koffie bij Starbucks met een Red Velvet cupcake met een heerlijke icing. Vanavond gaan we ws. lekker po times square een steak eten.

Groetjes van ons uit de Big Apple.

Op stap dag 1

Vanochtend allebei al heel vroeg wakker. Rond half 7 zijn we onze kids gaan bellen omda die net thuis waren om te lunchen. Nu net ontbeten met lekkere donuts (jammie) gaan we zo maar eens op stap om 2 tours te maken om zoveel mogelijk sightseeing attacties te bekijken. Vanavond dus weer meer.

donderdag 11 februari 2010

We zijn in New York


Hoi hoi we zijn in New York. Na zeer moeizaam inchecken op Schiphol (ruim 1,5 uur over gedaan) konden we direct in gaan stappen. Een bodycheck rijker konden we snel in stappen. Daar ging mijn kopje koffie. We vertrokken namelijk al om 9 uur en zouden vliegen om 14.00 uur. MAAR na een snelle en voorspoedige vliegreis kwamen we aan om 15.45 uur (plaatselijke tijd, is 21.45 nederlandse tijd) op JFK New York. Toen moesten we nog naar ons hotel. Dit was ook nog een avontuur. Maar na met de airtrain, metro en een stuk lopen zijn we veilig in ons hotel gekomen, drie uur later. Dus snel ingechekt en even wat gegeten bij een Sushi bar genaamd Monster Sushi. We hebben heerlijke gegeten. Nu bijna 21.00 uur plaatselijke tijd zijn we bekaf en gaan we zo nog even tv kijken en dan heerlijk slapen. Morgen staat er een rondrit op de planning langs een heleboel bezienswaardigheden. Ook zal ik morgen proberen wat foto's te downloaden.

Groetjes vanuit New York van ons.